مقالات

رفع مشکلات کامیون داران و توزیع عادلانه بار

رفع مشکلات کامیون داران و توزیع عادلانه بارهمانطور که همه ی ما می‌دانیم رانندگان ماشین های سنگین تا به امروز مشکلاتی از قیبل کمبود لاستیک ، افزایش قیمت لوزام یدکی خودروهای سنگین ، بیمه تکمیلی ، کم بودن میزان سهمیه سوخت، پایین بودن نرخ هزینه حمل روبرو بوده اند و این در حالی است که قیمت سوخت و برخی از لوازم یدکی مانند روغن موتور و فیلترهای آن به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است و آنها قادر به تامین این هزینه ها نمی‌باشند. البته درخواست های دیگری هم مانند بیمه تامین اجتماعی ، سختی کار و اصلاح چگونکی محاسبه هزینه حمل کالا توسط کامیون داران مطرح شده است که برای محقق کردن این خواسته ها در گذشته چندین بار در مورد این مشکلات اقدام به اعتراضات  جدی نموده اند.

به منظور رفع مشکلات ذکر شده ، اعتراضاتی هم قبلا توسط رانندگان کامیون ها صورت گرفته است و این اعتراضات به حدی پیش رفت که این رانندگان از جابه جایی کالاهای اساسی امتناع می‌کردند و همین موضوع باعث شد که در نقاط مختلف کشور مردم با کمبود کالا مواجه شوند چرا که این کالاها نیازهای اساسی انها را تامین می‌کردند و به دنبال این موضوع قیمت این کالا به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد و دیگر تامین نهادهای واحدی تولیدی امکان پذیر نبود.
این اعتراضات به صورت جدی در دولت و مجلس مورد ارزیابی قرار گرفت و رسیدگی به آنها با حضور نمایندگان مجلس شروع شد اما طبق آخرین آمار درباره ی این موضوع ، روند قانونی رسیدگی به این مشکلات هنوز به سرانجام نرسیده است و یکی از دلایل عدم رسیدگی به این مشکلات ، فوت دکتر نور بخش ، رئیس سازمان تامین اجتماعی بوده است.

براساس به روزترین گزارشات به دست آمده ، یکی از مشکلات رانندگان ماشین های سنگین به تازگی رفع شده است و این موضوع مرتبط به توزیع عادلانه بار می‌باشد. مدیر کل دفتر حمل و نقل جاده ای حل مشکلات کامیون داران ، از اجرایی شدن طرح توزیع عادلانه بار با سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد. براساس بیانات غلامحسین دغاغله ، هدف اصلی از اجرایی شدن این طرح این است کامیون داران اجازه نداشته باشند تا بدون نوبت نسبت به بارگیری کالاهای خود اقدام نمایند. اجرایی شدن این طرح با دستور وزیر راه و شهرسازی انجام گرفته است و قرار شد این طرح برای نخستین بار در بندر شهید رجایی اجرا شود چرا که بندر ذکر شده بیشترین مشکل را در زمینه توزیع بار دارد و بعد از اینکه اشکالات این طرح شناسایی و رفع شد برای بنادر دیگر هم اجرا می‌شود. بنادر مختلف بر این اساس اولیت بندی شده اند به این صورت که بعد از بندر شهید رجایی نوبت به بندر امام خمینی می‌رسد و به این ترتیب برای بنادر جنوبی دیگر هم به نوبت این طرح به مرحله یاجرا می‌رسد.

طبق گفته های آقای دغاغله ، به منظور اجرایی شدن این طرح قرار شد دو سازمان راهداری و سازمان بنادر اطلاعاتی را که در اختیار دارند را به کاندیدا بگذارند و کامیون هایی که حامل بار و یا بدون بار هستند در قسمت ورودی و خروجی این بنادر مورد ارزیابی و کنترل قرار بگیرند و به این ترتیب رانندگان کامیون اجازه ی بارگیری از این بنادر را خارج از نوبت و یا براساس دلالی های انجام شده توسط اشخاص دیگر را ندارند. همچنین مدیر کل دفتر حمل و نقل جاده ای از اجرایی شدن این طرح به صورت پایلوت از بیستم آذر ماه امسال در بندر شهید رجایی خبر داد که نقایص احتمالی در این طرح به طور کامل شناسایی و برطرف خواهد شد و قرار است این طرح اصلاح شده برای بنادر دیگر هم به مرحله ی اجرا در بیاید.

علاوه بر آن ، بر طبق این طرح کامیون داران اجازه دارند چناچه نسبت به جابه جایی باری از استان ها به سمت بندر شهید رجایی اقدام می‌کنند از قبل برای جابه جایی کالاهای خود در مسیر برگشت به صورت اینترنتی نوبت دریافت نمایند . به این ترتیب در بندر با هیچ گونه مشکلی روبرو نخواهند شد. لازم به ذکر است که برای بعضی از کالاها مانند کالاهای رسوبی نیازی به اخذ نوبت قبلی نمی‌باشد اما کامیون داران بایستی در بنادر نسبت به دریافت حضوری نوبت اقدام نمایند.
او همچنین اضافه کرد از طریق پلاک خوان هایی که در قسمت ورودی و خروجی بنادر نصب شده اند کلیه کامیون ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و به این ترتیب کسی اجازه ندارد بدون بارنامه و نوبت وار د این بنادر شوند . البته لازم به ذکر است که بعضی از این ناوگان های باری شهری مجهز به سیستم ها و پروسه های از قبل تعریف شده هستند اما اطلاعات آنها به صورت جداگانه در برنامه ریزی سیستمی ذکر خواهد شد تا مسئولانی که در بنادر کار می‌کنند با این اقشار محترم دچار مشکلی نشوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا