مقالات

کامیون دست دوم توسط چه کسانی وارد می شود؟

تقزیبا در حدود ۲ سال است که مذاکرات فراوانی در خصوص اجرایی شدن طرح کلید به کلید و یا جایگزین کردن کامیون های دست دوم اروپایی با کامیون های فرسوده داخلی صورت گرفته است اما متاسفانه این طرح با مخالفان زیادی روبرو شد و به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در کشور به مرحله اجرا نرسید.

 

براساس آخرین اخبار به دست آمده ، تعداد زیادی از شرکت های حمل و نقل در سطح کشور وجو دارند که نسبت به واردات کامیون های دست دوم با عمر بالای ۳ سال اقدام نموده اند و با وجود اینکه به خوبی می دانند این موضوع در ناوگان باری نوسازی حمل و نقل جاده ای نوعی تخلف به شمار می رود ، اما به این موضوع توجهی ندارند.

 

نکته ای که در اینجا قابل ذکر است این است که این شرکت های حمل و نقل صرفا اجازه دارند از این کامیون های دست دوم در ناوگان حمل و نقل باری استفاده نمایند ولی هیچ گونه مجوزی مبنی بر اینکه به صورت قانونی می توانند به واردات کامیون های کارکرده بپردازند از سوی وزارت صمت دریافت نکرده اند. این موضوع در ذهن افرادی که در این خصوص فعالیت دارند سوالاتی ایجاد کرده است مبنی بر اینکه آیا این شرکت ها و یا سازمان ها برای وارد کردن این کامیون ها به صورت قانونی عمل کرده اند.

 

به چه دلیل واردات کامیون و اسقاط کامیون های از رده خارج شده دارای اهمیت می باشد؟

 

در حال حاضر در حدود ۳۰۰ هزار کامیون فرسوده که عمر آنها بالای ۲۵ سال است در کشور در حال فعالیت می باشند که این موضوع می تواند مشکلاتی فراوانی مانند آلودگی هوا ، تصادفات جاده ای ایجاد نماید. البته کامیونهایی با عمر ۴۵ سال هم در کشور در حال تردد هستند که هنوز راه حلی برای از میان برداشتن این کامیون های فرسوده در نظر گرفته نشده است.

 

نکته ای که در این خصوص نباید فراموش کنیم این است که عمر مفید کامیون ها در حدود ۵ سال می باشد و بعد از اینکه ۱۰ سال از عمر آنها می گذرد این کامیون ها به عنوان کامیون های از رده خارج شده محسوب می شوند. در نتیجه برای رفع این مشکل بایستی چاره ای مانند جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای نو اندیشده شود و یا اینکه مجوزی برای واردات کامیون های خارجی برای سازمان های مختلف صادر شود.

 

چه سازمان هایی اجازه دارند به واردات کامیون اقدام نمایند؟

 

در صورتی که کارخانه های تولید کننده داخلی خودروی سنگین کارتی به عنوان کارت بازرگانی داشته باشند ، می توانند به واردات کامیون اقدام نمایند. در صورتی که سازمان راهداری حمل و نقل کلیه مراحل سفارشات را تایید نماید سفارش مورد نظر ثبت می شود. هنگام ترخیص کامیون های وارداتی باید مجوزی تحت عنوان اینکه یک کامیون با ظرفیت معادل کامیون وارداتی اسقاط شده است توسط سازمان راهداری حمل و نقل صادر شود و بعد از این مرحله اجازه ی ترخیص کامیون به گمرک داده می شود که البته بر طبق اظهارات سازمان راهداری هنوز هیچ مجوزی در این خصوص برای هیچ شرکتی صادر نشده است.

 

شرایط مورد نیاز برای واردات کامیون

 

از مهمترین نکاتی که در واردات کامیون از اهمیت خاصی برخوردار هستند می توان به موارد زیر اشاره نمود.

• کامیون های دست دوم باید زیر ۳ سال کار کرده باشند
• کامیون های وارد شده به کشور بایستی از استانداردهای ایمنی، کیفیت و آلایندگی هوا برخوردار باشند.
• واردات این نوع از کامیون ها صرفا باید از کشورهای اروپایی ، کره جنوبی و یا ژاپن صورت گیرد.
• همزمان با واردات کامیون کارکرده ، یک کامیون با مجوز معاینه فنی باید اقساط شود.
• کامیون های دست دوم بایستی از خدمات پس فروش بهره مند باشند که در صورت به وجود امدن مشکلی مصرف کننده می تواند با استفاده از این خدمات این مشکل را برطرف نماید.
• کامیون های کارکرده ای که وارد کشور می شوند نباید کمتر از ۱۸ تن باشند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا