افزایش قیمت چند برابری لاستیک کامیون و نارضایتی کامیونداران

در میان آشفته بازار و بلاتکلیفی طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل، افزایش قیمت 400 درصدی لاستیک خودروهای سنگین، مسئله دیگری است که موجب نارضایتی کامیونداران شده است. درحالی که افزایش قیمت لاستیک بین 18 تا 22 درصد، بر قیمت کرایهها و حمل و نقل نیز تاثیرگذار است تا کامیونداران بتوانند هزینههای خود را از این راه تامین کنند. اما به گفته کامیونداران و فعالان این صنف، افزایش قیمت کرایهها معمولا آخرین موردی است که مورد بررسی قرار میگیرد و اعمال میشود.
به نقل از احمد کریمی، دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران، باتوجه به مشکلات ارزی در ماههای اخیر، دولت تصمیم گرفت تا لاستیک و مواد اولیه برای تولید آن را با ارز نیمایی وارد کند که این امر به طور مستقیم بر افزایش قیمت نجومی لاستیک تاثیرگذار بوده است. بطوریکه قیمت یک جفت لاستیک خودروهای سنگین از چهار میلیون تومان به 16 میلیون تومان رسیده است و این افزایش قیمت برای خودروهایی همچون اتوبوس و کامیونهای حمل فرآوردههای نفتی که به لاستیکهای با کیفیتتری نیاز دارند؛ بیش از این خواهد بود.
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر در ادامه افزود: در سال جاری ما بر آن شدیم تا با دریافت بین 25 تا 50 میلیون دلار ارز، چندین کارخانه تولید لاستیک کامیون و اتوبوس راه اندازی کنیم که با این امر جوابگوی 80 درصد نیاز کشور خواهیم بود. اما موفق نشدیم و همواره موانعی وجود داشته تا جلوی 500 میلیون دلار واردات گرفته شود.
ماهها قبل، دولت خبر از حذف ارز دولتی از پروسه واردات لاستیک داد که این امر موجب شد برخی از سودجویان و دلالان، لاستیکها را احتکار کنند و از عرضه به بازار خودداری کنند. احتکار تایرها نیز بر افزایش قیمت چندین برابری لاستیک نیز تاثیرگذار بوده است.
فعالان این صنف علاوه بر افزایش قیمت لاستیک بر افزایش قیمت کامیونها و کشنده و همچنین افزایش هزینههای تعمیر آنها نیز اعتراض دارند و خواهان کاهش هزینه و ثبات قیمتها هستند. تنها راه کاهش قیمتها، افزایش تولیدات و عدم نیاز به واردات است اما به هیچ وجه از تولیدکنندگان حمایت نمیشود و همواره خواهان ارز از بانک مرکزی و واردات ارزانتر هستند.