آخرین اخبار روز کامیوندسته‌بندی نشدهکامیون

افزایش هزینه ترخیص کامیون‌های وارداتی از گمرک

تعرفه جدیدی برای ترخیص کامیون‌های وارداتی همچون سال‌های قبل لحاظ شده که لیست مربوط به این هزینه‌ها و چالش‌های مربوطه در ادامه مطلب عنوان شده است.

هزینه‌های خرید و ترخیص کامیون‌های وارداتی

در جدول زیر لیست مربوط به ریز هزینه‌هایی که مطابق با تعرفه جدید سال ۱۴۰۳ برای کامیون‌های وارداتی اعلام شده، آورده شده‌اند:

 

لیست موارد مربوطه

 

هزینه اعلام شده (ریال)

خدمات سایپا دیزل ولوو وارداتی

۴.۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰

ثبت سفارش و حق العمل کاری شرکت

۷.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰

گمرک

۸,۳۱۰,۳۱۹,۰۲۸

بازرسی بانک کامیون

۸,۵۰۰,۰۰۰

هزینه استاندارد کامیون

۳۰۰.۰۰۰,۰۰۰

هزینه بازرسی استاندارد

۶۵,۴۰۰,۰۰۰

مالیات کامیون

۱.۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰

بازرسی آلایندگی کامیون

۲۵.۰۰۰.۰۰۰

هزینه محیط زیست کامیون وارداتی

۶۵,۴۰۰.۰۰۶

قبض انبار شرکت حمل با هزینه تخلیه

۴۹.۸۶۷.۵۰۰

خدمات انبارداری

۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰

کارمزد بانک

۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰

کارمزد بازدید و اخذ نمایندگی

۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰

پلاک و شماره‌گذاری

۱.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

 

لازم به ذکر است، هزینه مربوط به اسقاط کامیون وارداتی با لحاظ کردن ۵ درصد ارزش کامیون مورد نظر در کنار کارت هوشمند حدود ۲.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال می‌باشد؛ ولی اگر طرح ۵ درصد حذف گردد  باید مطابق با طرح جدید ۱۲ برگ اسقاط پرداخته شود که هزینه‌ی تقریبی ۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال خواهد شد.

علت تعرفه جدید و نامتعارف هزینه کامیون‌های وارداتی

به دلیل نوسان نرخ ارز در بازار روند قیمتی تمامی حوزه‌ها تصاعدی بوده که این امر بر تعرفه مربوط به واردات کامیون‌ها نیز اثر زیادی گذاشته است؛ اما در سال ۱۴۰۳ مبالغ مربوط به تعرفه گمرکی نامتعارف بوده و عدم نارضایتی کامیون‌داران را به دنبال داشته است.

با توجه به مبالغ عنوان شده، بالاترین نرخ مربوط به حق العملِ کاری می‌باشد؛ هزینه بخش عنوان شده در ابتدای سال ۱۴۰۲ برابر با ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان بود. پس از تمدید ظرفیت ثبت سفارش‌ها در اوایل نیمه دوم سال یعنی در مهر و آبان، مبلغ ذکر شده کسر شد و تا اواخر ۱۴۰۲ ثبت سفارش با مدل‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ رو به کاهش رفت.

در همین حین یک افزایش نرخ در شرکت‌ها به وجود آمد که از ۳۰۰ میلیون به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بود. افزایش هزینه ذکر شده منجر به کاهش ثبت سفارش شد به طوری که مبلغ یک میلیارد تومان تحت عنوان حق العمل کاری را نیز از کامیون‌های وارداتی میبینیم.

بخش دیگر افزایش تعرفه مربوط به مالیات خودرو بوده که نرخ آن از ۹% به ۱۰% افزایش یافته است. البته باید عنوان کرد که تمامی تعرفه‌ها همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد دچار افزایش شده‌اند.

به عنوان مثال علاوه‌بر آریا دیزل که خدمات رنو را افزایش داده، سایپا دیزل نیز هزینه خدمات را از ۳۲۰ به ۴۷۰ میلیون تومان رسانده است. در همین راستا طی چند ماه اخیر برخی از شرکت‌ها به سبب قوانین مالیاتی، تخصیص ارز را از صادرات خود می‌گیرند و همین امر موجب شده تا کامیون را یکی از کالاهای خود بدانند.

چالش ایجاد شده این است که این شرکت‌ها ۱۰ درصد از ارزش کلی کامیون را تحت عنوان مالیات دریافت می‌کنند که مبلغ آن چیزی در حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ میلیون تومان می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا