اخبار مهم

اجرایی کردن سیاست های اشتباه برای خودروهای سنگین

اجرایی کردن سیاست های اشتباه برای خودروهای سنگینطبق آخرین اخبارهای به دست آمده از بورس نیوز ، با نگاهی مختصر به شرکت هایی مانند ایران خودرو دیزل و سایپا دیزل که سالهاست در حوزه ساخت خودروهای سنگین فعالیت دارند متوجه خواهیم شد که این صنعت با مشکلات متعددی اعم از کاهش تقاضا و نداشتن نقدینگی کافی روبرو می‌باشد . علاوه بر آن  بنا به اظهارات یکی از کارشناسان صنعت خودرو ،  یکی از مشکلات دیگر در عرصه خودروهای سنگین به ترانزیت کالا مرتبط می‌باشد .در حال حاضر اقتصاد حمل و نقل عمومی و خودروهای سنگین از وضعیت خوبی برخوردار نیست. در زمان آلودگی هوا بیشترین تمرکز بر روی خودروهای سواری است ، در صورتی که خودرهای سنگین چندین برابر خودروهای سواری در آلودگی هوا نقش دارند.

به وجود آمدن چنین مشکلاتی حاصل عملکرد ۲۰ ساله گذشته می‌باشد. بر طبق اظهارات کارشناسان خودرو ، در حدود سه سال پیش تصمیماتی توسط دولت در خصوص اجرایی شدن طرح نوسازی خودروهای سنگین فرسوده گرفته شد اما به دلیل اختلافاتی که بین شهرداری و دولت به منظور تامین هزینه نوسازی خودروهای سنگین به وجود آمد که این طرح به دلیل تامین نشدن بودجه آن توسط دولت اجرایی نشد و این امر منجر به افزایش تعداد اتوبوس ها و خودروهای فرسوده شد.

آیا خیانت و باند بازی عده ای از مسئولین موجب مشکلاتی در صنعت خودورسازی شده است؟

در حدود ۵۰ سال پیش خودروها با قیمتی مناسب و بسیار با کیفیت طراحی می‌شدند و علاوه بر آن از خدمات پس از فروش هم بهره مند بودند و حتی برای خرید خودروهایی که تولید کرده بودند منت مردم را هم می‌کشیدند. اما امروزه علی رغه  اینکه صنعت خودرو سازی در جهان موفقیت های بسیار زیادی کسب کرده است. صنعت خودور سازی در ایران نه تنها پیشرفت نکرده بلکه به وضعیتی بدتر از قبل هم دچار شده است.

علت اصلی به وجود آمدن چنین مشکلاتی در حوره صنعت خودرو سازی این است که دیگر کسی دلش برای این صنعت نمی‌سوزد. در نتیجه عده ای از این صنعت برای تامین منفعت های شخصی خود استفاده می‌کنند و از آنجایی که فقط به فکر تامین نیازهای شخصی خود هستند و به دیگران توجهی نمی‌کنند، هیچ گونه راه حلی هم برای رفع این مشکل در نظر نمی‌گیرند.

آیا صنعت خودروسازی قابلیت صادرات خودروهای سنگین را به کشور دارد؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که از ۴۰ سال قبل از به وجود آمدن خودورسازی سبک در ایران ، خودروهای سنگین در کشور تولید می‌شدند . علاوه بر آن ، امکان صادر شدن قطعاتی مانند موتور و گیربکس تحت لیسانس بنز و ZF آلمان به کشورهای دیگر هم وجود داشت. اما در ۴ دهه اخیر ، اجرایی شدن سیاست های نادرست موجب رونق خودرو ساز ی سبک شده است و صنعت خودروسازی سنگین تا حدود زیادی به فراموشی سپرده شده است و به زودی نابود خواهد شد.

چگونه می‌توان برای رفع این مشکل تلاش نمود؟

براساس بیانات کارشناسان متخصص این صنعت ، برای رفع این مشکل بایستی دولت بر حمل و نقل عمومی تمرکز بیشتری داشته باشد به این ترتیب هم صنعت خودرو سازی پیشرفت چشمگیری خواهد داشت و هم اقداماتی برای نوسازی خودروهای سنگین صورت خواهد گرفت.

آیا صنعت خودرو سازی ایران به طور قطع نابود خواهد شد؟

با توجه به روش ها و سیاست هایی اشتباهی که برخی از مدیران برای مدیرت صنعت خودروسازی انتخاب کرده اند می‌توان گفت ایران در آینده در صنعت خودروسازی حرفی برای گفتن نخواهد داشت و آینده ی خوبی نخواهد داشت چرا که وجود این مدیران بی مسئولیت موجب مشکلات زیادی اعم از کاهش کیفیت خودروها ، کاهش رضایت مردم از خدمات ارائه شده ، کمتر شدن میزان صادرات خودرو شده است . علاوه بر آن ، در نتیجه ی مدیریت صنعت خودرو سازان توسط این مدیران بی کفایت ، ایران دیگر قادر به ارتباط با خودرو سازان معروف در جهان نمی‌باشد و به این ترتیب میزان بدهی آنها به بانکها ، قطعه سازان به طور چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. حتی اگر خودورهایی با قیمت ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان با قیمت ۵۰۰ میلیون تومان هم به فروش برسد باز هم صنعت خودورسازی پیشرفتی نخواهد داشت . این مشکل تنها زمانی رفع خواهد شد که افراد مسئول هر چه زودتر برای این مشکل راه حلی پیدا نمایند یا با جایگزین نمودن افراد با کفایت و با تجربه برای رشد و پیشرفت این صنعت اقداماتی انجام دهند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا