آخرین اخبار روز کامیونبلاگ

سرانجام واردات کامیون های دست دوم

باتوجه به طرح نوسازی کامیون های فرسوده ی بالای ۴۰ سال، واردکنندگان میتوانند به ازای اسقاط هر دستگاه کامیون بالای ۴۰ سال، یک دستگاه کامیون کارکرده با طول عمر حداکثر ۳ سال از تولیدکنندگان معتبر اروپایی، کره ای و یا چینی وارد کشور کنند و براساس این طرح برای شرکت های خودروساز داخلی، شرکت های حمل و نقلی و اشخاص حقیقی سهمیه ای مشخص درنظر گرفته شده است. اما با گذشت بیشتر از ۴۵ روز از آغاز این طرح تاکنون خودرویی وارد کشور نشده و ناوگان فرسوده جاده ای به منوال قبل پابرجا است.
باتوجه به شرایط موجود و به نقل از کارشناسان این عرصه بنظر می‌رسد که اجرای طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای با مشکل مواجه شده است زیرا با تخصیص واردات کامیون به خودروسازان، منافع ان ها ایجاب می‌کند که واردات خودروهای دست دوم با تعلل اجرا شود و یا اینکه به عبارتی خودروسازان به بهانه دفاع از تولیدات داخلی، واردات را به تعویق می‌اندازند تا بتوانند علی رغم توانایی لازم برای این کار، واردات کامیون های کارکرده اروپایی را نیز به انحصار خود درآورند.

وی در ادامه افزود در ابتدا قرار بود اجرای این طرح کاهش ۱۰ درصدی قیمت کامیون های دست دوم را به همراه داشته باشد اما عدم موفقیت در این طرح بار دیگر افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی قیمت کامیون های کارکرده را موجب شد.
به نقل از فعالان این صنف می‌بایست مجوز واردات خودروهای کارکرده برای عموم افراد صادر شود و همچنین باتوجه به عدم دارایی کامیون داران بجز خودروهای فرسوده، باید تسهیلات بانکی ویژه ای برای آن ها درنظر گرفته شود. زیرا براساس بررسی های انجام شده توسط طراحان این طرح برای وارد کردن یک کامیون کارکرده اروپایی باید مبلغی حدود ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بابت کله خودرو و کفی، تانکر و یا بونکر هزینه کنند که بدیهی است تهیه این مبلغ از عهده کامیون داران خارج است. لذا در این راستا خاطر نشان کرد که برای تسهیل در اجرای این طرح می‌بایست سهمیه بندی ها برداشته شود.

شناسایی کامیون های دست دوم اروپایی

در کشورهای اروپایی، شرکت های حمل و نقل همواره به دنبال نوسازی ناوگان حمل و نقل هستند و به شرکت های تولیدکننده اعلام می‌کنند که در ازای تحویل کامیون های دست دوم خود خواهان استفاده از تولیدات همان سال هستند. لذا شرکت های تولید کننده پس از بازبینی و تست کامیون های دست دوم، آن ها را به کشورهای خریدار میفروشند.

در ادامه این فعال نصفی افزود که به ازای به صفر رساندن تعرفه واردات، دولت می‌تواند با صرفه جویی در مصرف سوخت هزینه های خود را جبران کند بطوریکه براساس دستورالعمل های سازمان راهداری اسقاط کامیون فرسوده، موجب معافیت ۲۵ درصدی گمرک می‌شود و با حذف تعرفه واردات کامیون دست دوم، دولت می‌تواند از طریق صرفه جویی در هزینه های سوخت درآمدی چندین برابر تعرفه گمرک دریافت نماید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا