مقالات

توقف تولیدات کارخانجات خودرو سنگین به دلیل انتشار ویروس کرونا

همزمان با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها با مشکلات جدی مواجه شده اند و فعالیت بسیاری از مکانها اعم از ادارات ،مدارس ،دانشگاهها، سینماها و مدارس به صورت موقت متوقف شده است . در این میان صنعت خودروسازی هم از تاثیرات منفی این ویروس در امان نمانده است و بنا به گفته فعالان بازار، میزان خرید و فروش خودروها با کاهش چشمگیری روبرو شده است. با گسترش گسترده ویروس کرونا ، تعداد زیادی از واحدهای صنعتی اعم از خودرو سازی و قطعه سازی به منظور جلوگیری از انتشار این ویروس مهلک خطوط تولیدی خود را متوقف نموده اند.

از میان کارخانه ها و شرکت هایی که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا فعالیت کارخانه های خود را متوقف کرده اند می توان به فولکس ، واگن ، فورد ، فیات کرایسلر اشاره نمود.

تاثیر ویروس کرونا بر صنعت خودروسازی جهان

در طی دهه های گذشته شاهد رشد و گسترش ویروس خطرناکی به نام کرونا بوده ایم که همواره سلامتی و جان مردم را به صورت جدی تهدید می کند و بسیاری از کشورها را از لحاظ اقتصادی با بحران مواجه نموده است. ویروس کرونا نخستین بار از قطب خودروسازی چین در شهر ووهان انتشار پیدا کرد. کشور چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان خودرو در جهان به شمار می رود که با انتشار ویروس کرونا مجبور به متوقف کردن خطوط تولید بسیاری از کارخانه های خودروی خود شد .

یکی از شرکت هایی که به دنبال انتشار ویروس کرونا فعالیت خود را متوقف نمود شرکت جنرال موتور آمریکا بود. این شرکت یک کارخانه تولید با سایک در شهر ووهان چین دارد و به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های خودرو سازی چین به شمار می رود. کارخانه جنرال موتورز و سایک متشکل از ۶ هزار کارمند می باشد که این رقم در حدود ۱۰ درصد از کل نیروی کار جنرال موتورز در چین را تشکیل می دهد. شرکت تویوتا موتورز یکی دیگر از شرکت های فعال در زمینه خودروسازی و قطعات می باشد که در نتیجه شیوع این ویروس فعالیت خود را متوقف نمود.

متوقف کردن کارخانه های خودروی سنگین به دنبال انتشار ویروس کرونا چه تبعاتی دارد؟

خطر انتشار ویروس کرونا از یک طرف و اثرات اقتصادی و اجتماعی در نتیجه توقف تولید خودرو از طرف دیگر ، موجب می شود تصمیم گیرندگان در این خصوص بر سر راه اندازی خطوط تولید خودرو سازی و قطعه سازی و ادامه تعطیلی کارخانه ها به صورت موقت تردید داشته باشند. انتخاب هر کدام از این حالت ها می تواند پیامدهایی برای کشور به دنبال خواهد داشت که ارزیابی آنها از سوی دولت می تواند به اتخاذ بهترین و مناسبترین تصمیم منجر شود.

چناچه کارخانه های تولید خودرو و قطعات مربوط به آنها در کشور راه اندازی شوند ، با توچه به این موضوع که حدود ۷۰۰ هزار نفر در خودروسازی و قطعه سازی فعالیت دارند، احتمال اینکه جان صدها هزار نفر به خطر بیفتد و فاجعه ای عظیم رخ دهد ، بسیار زیاد است .

از طرف دیگر چناچه متوقف کردن خطوط تولید خودروهای سنگین و قطعه سازی برای مدت زمان طولانی تداوم داشته باشد تا حدود زیادی ریسک گسترش این نوع ویروس را به طرز چشمگیری کاهش می دهد و به کنترل این بیماری می پردازد. اما در عین حال می تواند کار و تولید در صنعت خودرو سازی را با مشکلات جدی روبرو نماید که تبعات اقتصادی و اجتماعی منفی به دنبال خواهد داشت.

وضعیت کلی قیمت خودروها بعد از ویروس کرونا در سال ۱۳۹۹

براساس اظهارات سازمان بازرسی، شیوع ویروس کرونا تقاضا برای خرید وسایل نقلیه جدید در بازار جهانی خودرو را با کاهش چشمگیری روبرو نموده است . این ویروس کشنده دردسرهای زیادی برای صنعت خودروسازی ایجاد کرده است به نحوی که ۸۰ درصد از شرکت های خودرو سازی اظهار کرده اند اپیدمی ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ تاثیر مستقیم بر درآمدهای آنها خواهد داشت.

بر طبق آخرین تحقیقات انجام شده در زمنیه تاثیر ویروس کرونا بر قیمت خودروها، به نظر می رسد هر چند به طور دقیق مشخص نیست شیوع ویروس کرونا تا چه زمانی تداوم خواهد داشت و زمان مشخصی برای شروع تولید اعلام نشده است ، اما به طور کلی می توان پیش بینی کرد چناچه شرایط اقتصادی فعلی برای مدت طولانی ادامه پیدا کند مصرف کنندگان خودرو را با دردسری تازه روبرو خواهد کرد و صدمات غیر قابل جبرانی برای صنعت خودرو سازی به وجود خواهد آمد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا