مقالات

راهکار جایگزین نمودن کامیون های دست دوم با کامیون های فرسوده

راهکار جایگزین نمودن کامیون های دست دوم با کامیون های فرسودههمانطور که همه ما می‌دانیم مدتی است بحث ها و مناقشاتی در مورد واردات کامیون های دست دوم به کشور و جایگزین کردن آنها به جای کامیون های فرسوده بین مسئولان مربوطه صورت می‌گیرد و برخی از مسئولین خواستار خروج هرچه زودتر این ناوگان های فرسوده از کشور هستند اما عواملی اعم از افزایش قیمت محصولات داخلی ، کمبود بار ، پایین بودن کرایه ها ، بالا رفتن سودهای بانکی و هزینه هایی که برای تعمیر این کامیون ها باید پرداخت شود تاکنون موجب شده اند روند اجرایی شدن طرح جایگزینی خودروهای فرسوده به خوبی انجام نگیرد.

به تازگی روزبه افشاری ،کارشناس حمل و نقل در خصوص این موضوع اظهار کرده است اگرچه شکل فعلی نوسازی ناوگان با مشکلاتی روبرو می‌باشد اما اینکه بخواهیم با واردان کامیون های دست دوم کمبود ناوگان را جبران نماییم کار درستی نمی‌باشد.

این کارشناس همچنین افزود کشوری که در وضعیت تحریم به سر می‌برد مهمترین تمرکز آن بایستی بر روی تاسیس کارخانه های سوار کردن قطعات باشد. به این معتی که می‌توانیم قطعات کامیون را به صورت CKD یا SKD وارد کشور نماییم . اما با شرایطی که در حال حاضر در کشور حاکم است فقط اسمبل کردن کامیون های چینی امکان پذیر می‌باشد.

او همچنین راهی که چینی ها و هندی ها برای خودور سازی خود انتخاب کرده اند را ، راه درستی تلقی کرده و اظهار کرد در صورت تعامل با چینی ها ، در این صنعت بسیار پیشرفت خواهیم داشت چراکه کشور چین به عنوان یکی از بزرگترین رهبران تولید خودرو در جهان شناخته شده است که با کمک این کشور میتوانیم جایگاه ویژه ای برای خود در زمینه ی صادرات کامیون کسب نماییم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد جایگزینی کامیون های دست دوم به جای کامیون های فرسوده فکر خوبی به نظر می‌رسد چراکه می‌تواند تاثیرات مطلوبی بر روی لجستیک کشور بگذارد اما با این روش صنعت کامیون سازی کشور در مدتی کوتاهی نابود خواهد شد و ما برای همیشه یک به یک وارد کننده تبدیل خواهیم شد که برای تامین نیازهای خود به کشورهای دیگر وابسته خواهیم بود.

البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که با توجه به قیمت بالا و کیفیت پایینی که محصولات تولید شده در داخل دارند جایگزین نمودن کامیون های دست دوم با کامیون های فرسوده می‌تواند مزایای فراوانی را به همراه داشته باشد که نباید نادیده گرفته شود .در اینجا قصد داریم به برخی از مزیت هایی که به همراه دارد به صورت مختصر اشاره نماییم.

مصرف سوخت

همانطور که می‌دانیم یکی از معایبی که خوردروهای فرسوده دارند مصرف بالای سوخت و به دنبال آن افزایش آلایندگی می‌باشد و تردد این خودورهای سنگین در سطح جاده ها باعث افزایش آلودگی هوا می‌شود . خودورهای تجاری که قرار است به کشور وارد شوند مجهز به استاندارد آلایندگی یورو۴ میباشند که این استاندارد می‌تواند مصرف سوخت را کاهش دهد و با کاهش میزان آلایندگی ، آلودگی هوا هم به طرز چشمگیری کاهش دهد .طبق آمارهای به دست امده ، کامیون های فرسوده در هر صد کیلومتر ۶۰ لیتر سوخت مصرف می‌نمایند و در مقابل کامیون های نو با مسافتی که ذکر شد ۳۰ لیتر سوخت مصرف می‌کند که میتواند تا حد زیادی از میزان آلودگی هوا بکاهد. همچنین وارد کردن خودورهای تجاری اروپایی می‌تواند رقابت خوبی را در بازار ایجاد نماید و این موضوع نیز باعث ترغیب تولید کنندگان داخلی به تولید محصولاتی با کیفیت تر می‌شود.

ایمنی بیشتر

به دلیل اینکه کامیون های وارداتی به صورت اصولی و صحیح نگهداری شده اند در مقایسه با کامیون های فرسوده از ایمنی بالاتری برخوردار هستند و به ندرت دچار مشکلات فنی از قبیل ضعف ترمزها ، ایراد در سیستم های ABS و ASR می‌شوند که این موضوع باعث می‌شود وضعیت ایمنی جاده های کشور به طرز چشمگیری بهبود پیدا کند.

 

امکانات و کیفیت بیشتر

کامیون های دست دومی که به کشور وارد می‌شوند در مقایسه با کامیون های فرسوده مجهز به امکانات و آپشن های بیشتری هستند که این موضوع باعث می‌شود در بین عموم مردم از محبوبیت زیادی برخوردار شود . در حال حاضر محصولاتی که در کشور ما عرضه می‌شوند از کیفیت خوبی برخوردار نیستند. اما چناچه حمل و نقل حرفه ای و آسایش رانندگان برای مسئولان مربوطه دارای اهمیت باشد واردات کامیون های دست دوم اروپایی می‌تواند به خوبی این امر را محقق سازد.

هزینه های عملیاتی

چناچه کامیون های دست دومی که از کیفیت خوبی برخوردار هستند به کشور وارد شوند به خاطر اینکه مجهز به لوازم یدکی اصلی خودرو هستند و به صورت صحیح سرویس شده اند در آینده صاحبان هزینه ی کمی را برای تعمیر این خودورها پرداخت خواهند کرد و این از لحاظ اقتصادی برای رانندگان مقرون به صرفه تر خواهد بود.

براساس گفته های این کارشناس ، یکی از درست ترین راه حل هایی که در رابطه با این موضوع می‌توانیم انجام دهیم مذاکره با چینی ها و راه اندازی چندین خط تولید خودروسازی تجاری در ایران است که البته این کار بایستی با همکاری بخش خصوصی کشور انجام گیرد البته در ابتدا بایستی مقرارات و قوانین در صنعت خودرو اصلاح شود. علاوه بر آن بایستی این مطلب را در نظر داشته باشیم که این موضوع نمی‌تواند تحول عظیمی در صنعت خودور سازی ایجاد نماید چراکه تا زمانی کهه تحریم های از بین بروند و قیمت خودورها کاهش داسته باشد می‌توان از این راهکار برای تامین نیاز بازار استفاده نمود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا