بلاگمقالات

مقایسه ستاره های پر فروغ جاده های ایران؛ آکتروس و آکسور

از دیرباز انواع کامیون‌ و کشنده‌ها در بازار تنوع بالایی داشتند و همواره سعی داشتند نیازهای ترانزیت را تامین نمایند. بطوریکه امروزه شاهد تنوع بالایی در بازار خودروهای سنگین از ولوو تا بنز هستیم.

خودروساز سوئدی، مرسدس بنز سال‌های زیادی است با تنوع در محصولات خود، ستاره پرفروغ جاده‌های ایران به شمار می‌رود و هرساله برنامه مشخصی برای ارائه محصولات جدید خود دارد که در این سال‌ها دو خودروی آکسور و آکتروس را می‌توان به عنوان پرطرفدارترین و کارآمدترین خودروهای سنگین در جهان معرفی کرد.

هرساله سری جدیدی از خودروهای آکتروس و آکسور عرضه می‌شوند که هر یک ویژگی‌ها و مشخصات منحصر بفردی دارند و تفاوت‌های بنیادی را شامل می‌شوند. امکانات و ویژگی‌های موجود در این دو کشنده نیاز به شناسایی و بررسی تفاوت‌های آن را برای خریداران کشنده بنز ایجاد کرده است. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های کشنده آکسور و آکتروس خواهیم پرداخت.

بنز آکتروس

کشنده بنز آکتروس با قدرت بالا و امکانات گسترده، پرچمدار صنعت خودرو محسوب می‌شود و از بالاترین سطح ایمنی در جاده‌ها برخوردار است و تجربه جدیدی را برای رانندگان کامیون به ارمغان می‌آورد. پیشینه تولید اولین کشنده آکتروس به سال ۱۹۹۶ باز میگردد که در سال‌های اول از طریق واردات به کشور واردات می‌شد اما پس از آن شرکت ایران خودرو دیزل، مونتاژ محصولات مرسدس بنز را بر عهده گرفت.

بنز آکسور

بازار خودروهای سنگین کشورمان در اوایل دهه هشتاد، میزبان محصول جدیدی از کمپانی مرسدس بنز، آکسور ۱۸۳۴ بود که با گذشت چندین سال به واسطه استهلاک کم و هزینه نگهداری پایین از محبوبیت بالایی در میان رانندگان برخوردار است. کشنده بنز آکسور ۱۸۳۴ را می‌توان نسخه‌ای مقرون به صرفه‌تر از بنز آکتروس معرفی کرد که پیچیدگی‌های فنی کمتری دارد و در رابطه با هدف تولید این خودرو، می‌توان به تامین نیازهای ترانزیت بازارهایی با تخصص کمتر اشاره کرد.

مقایسه بنز آکتروس و آکسور

کیفیت رانندگی

بعد از مشخصات فنی، مسئله‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد و اهمیت بالایی دارد، کیفیت رانندگی می‌باشد. در رابطه با کشنده آکسور لازم به ذکر است که به علت قرارگیری قسمت جلویی کابین بر روی شاسی، در مسیرهای ناهموار، تکان‌های بسیاری را موجب می‌شود. در حالی‌که اتاق آکتروس کاملا از شاسی جدا است و رانندگی راحت‌تری را به ارمغان می‌آورد.

جعبه دنده نیمه هوشمند در کشنده آکتروس لذت رانندگی با این خودرو را افزایش می‌دهد. اما در مقابل کشنده آکتروس، آکسور با گیربکس ۱۶ دنده ZF قرار دارد که عده‌ای به علت سادگی در تعویض دنده و تعمیر، آن را بیشتر می‌پسندند.

کشنده آکسور دارای مخزن سوختی با ظرفیت ۴۰۰ لیتر می‌باشد که به طبع در مسیرهای طولانی، نیاز به سوختگیری را بیشتر می‌کند. درحالیکه در مقابل آن آکتروس با ظرفیت مخزن سوخت ۱۰۰۰ لیتری قرار دارد.

موتور

هر دو کشنده مرسدس بنز دارای کد ۱۸۴۳ هستند که در وهله اول این تصور را ایجاد می‌کنند که هر دو کشنده از موتوری با قدرت یکسان بخوردار هستند درحالیکه در واقعیت اینگونه نیست و با وجود قدرت خروجی یکسانی که دارند، از دو موتور کاملا متفاوت بهره گرفته اند.
آکتروس دارای موتوری شش سیلندر خورجینی، در مدل OM501 LAبا حجم ۱۱.۹ لیتر و قدرت ۴۲۸ اسب بخار بهره‌مند است‌.
درحالیکه آکسور دارای موتور قدیمی OM457 شش سیلندر خطی با حجم ۱۱.۹ و قدرت ۴۲۸ اسب بخار می‌باشد.

تعمیرات

همانطور که پیش تر گفتیم کشنده آکسور برخلاف کشنده آکتروس، پیچیدگی فنی کمتری دارد و تعمیرات آن به تخصص و مهارت کمتری نیاز دارد؛ که این امر را می‌توان یکی از دلایل محبوبیت کشنده آکسور در ایران دانست. درحالیکه با وجود تحریم‌های حاکم بر کشور در خصوص قطعات کشنده آکتروس با محدودیت‌هایی رو به رو هستیم.

کشنده آکسور

وزن

کشنده آکتروس در سالی که عرضه شد با علت اختلاف وزن حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ کیلو با سایر کشنده‌های اروپایی مانند اسکانیا و ولوو به عنوان سبک‌ترین کامیون جهان معرفی شد. اما لازم به ذکر است که این سبک بودن، ظرفیت باربری این کشنده را محدود نمی‌کند.

کابین

کابین آکتروس در سال ۱۹۹۶ و کابین آکسور در سال ۲۰۰۱ طراحی شده است و انتظار می‌رود آکسور، اتاقی پیشرفته تر داشته باشد، اما اینطور نیست و اتاق آکسور مشابه اتاق آتگو می‌باشد و از نظر سایز ۵ سانتی‌متر کوچکتر می‌باشد.
بنابراین آکتروس فضای عریض‌تری را در اختیار راننده و سرنشینان قرار می‌دهد و دسترسی به کلیدهای روی داشبورد و کنسول میانی راحت تر است.

امکانات و تجهیزات

این دو کشنده به علت قرار گرفتن در زمره محصولات خودروساز بزرگ سوئدی، شرکت مرسدس بنز، همواره به عنوان خودروهایی با امکانات گسترده شناخته شده‌اند و تفاوت در موتور آن‌ها به معنی عدم برخورداری از امکانات رفاهی نیست زیرا کمپانی مرسدس بنز، اعتدال را در بین سری‌های مختلف محصولات خود حفظ کرده است و هر دو از امکاناتی نظیر فضای استراحت راننده، تهویه مطبوع، سیستم سرمایش و گرمایش، آفتابگیر، بالابر هیدرولیکی و… بهره‌مند هستند.

اما در مقام مقایسه گفتنی است که امکاناتی نظیر دنده اتوماتیک، کروز کنترل، سیستم‌های رفاهی همچون یخچال و… در آکسور با قیمتی پایین‌تر مشاهده نمی‌شود، که با وجود هدف تولید کشنده آکسور و قرار گرفتن در رده اقتصادی پایین‌تر این امر بدیهی است.

نتیجه گیری:

به نقل از متخصصان این عرصه نمی‌توان هیچ‌یک از این کشنده‌ها را به عنوان خودرویی بهتر معرفی کرد زیرا هریک در کنار کاستی‌هایی که دارند از ویژگی‌ها و امکاناتی منحصر بفردی نیز برخوردار هستند. اگرچه آکتروس با امکانات بیشتر و ظاهری زیباتر یک سر و گردن از آکسور بالاتر است اما از قیمت مقرون به صرفه و هزینه پایین نگهداری آکسور نیز نمی‍‌توان چشم پوشی کرد و از خرید و فروش بیشتری در کشورمان برخوردار هستند.

مقایسه سایر کشنده‌‎‌های موجود در بازار را در وبسایت تراکس کار مطالعه فرمایید. همچنین شما عزیزان می‌توانید جهت اطلاع از شرایط فروش اقساطی کشنده سال ۹۹ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا