مقالات

سیستم ترمز بادی کامیون

معرفی ترمز بادی کامیونتاریخچه ترمز بادی

یکی از سه نوع ترمزی که خودروها مورد استفاده قرار میگیرد ترمز بادی می‌باشد که به دلیل اینکه این ترمز از قدرت بالایی برخوردار میباشد ، وسایل نقلیه سنگین مانند کشنده و کامیون از این نوع ترمز استفاده میکنند.اختراع ترمز بادی برای نخستین بار در سال ۱۸۶۸ میلادی توسط یک مخترع آمریکایی با نام وستینگهاوس انجام گرفت. قبل از اختراع شدن ترمزهای بادی ، قطارها از ترمزهای به نام ترمزابتدایی استفاده میکردند که برای به کار انداختن آن به یک اپراتور یا ترمزچی نیاز بود. در هر واگن یک ترمزچی وجو داشت که با دستور مسئول قطار ترمز دستی را به راه می انداخت.

سیستم ترمز بادی سیستمی است که بیشترین کاربرد آن در کامیون های سنگین ، کشنده تریلی ها و همچنین در برخی از کامیون های سبک کاربرد دارد. سیستم ترمز بادی عملکرد سه نوع سیستم اعم از ترمز پدالی ، ترمز دستی و ترمز اضطراری را به صورت جداگانه تحت پوشش قرار میدهد .این سیستم به طور کلی وظیفه ی تبدیل نیروی فشار هوا به نیروی مکانیکی را بر عهده دارد و برای تبدیل این انرژی قطعات متفاوتی با همدیگر درگیر هستند.

سیستم ترمز بادی چگونه کار میکند؟

برای ترمز گیری در این سیستم به فشار هوا احتیاج میباشد که کمپرسور وظیفه ی تامین کردن این هوای فشرده را برعهده دارد. با فشار دادن پدال ترمز توسط راننده ، هوای فشرده به بوستر راه پیدا میکند و فشار هوا باعث میشود بوستر داخل دیافراگم به حرکت در بیاید و به دنبال ان پیستون ها و جغجغه هم به حرکت در می آید. جغجغه ترمز موجب چرخاندن میل بادامک شده و این فرایند موجب باز شدن کفشکی ها و حرکت دادن ان به سمت کاسه ترمز میشود. عمل ترمز گیری در نتیجه اصطکاک بین کفشکی و کاسه ترمز انجام میشود.

ترمز بادی مشتکل از قسمت های مختلفی میباشد که قصد داریم به آنها اشاره نماییم.

قطعات سیستم ترمز بادی

کمپرسور

قطعه ای که وظیفه ی تامین هوای مورد نیاز سیستم را بر عهده دارد و این هوا را به سمت تانک باد هدایت می‌کند کمپرسور نامیده میشود. این موضوع موجب به تعادل رسیدن فشار هوای سیستم میشود و به این ترتیب ترمز گیری به درست ترین شکل ممکن انجام میشود.

تانک باد

این قطعه را برای ذخیره کردن هوای فشرده مورد استفاده قرار می‌دهند و این هوا درهنگام از کار افتادن کمپرسور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فیلتر خشک کن

محل قرار گیری این قطعه بین کمپرسور و تانک باد میباشد و وظیفه ی تصفیه کردن هوای وارد شده به سیستم ترمز از آلودگی ها ،رطوبت و روغن را برعهده دارد. بوستر ترمز قادر است هوای فشرده کمپرسور را به نیروی مکانیکی تبدیل نماید.

بوستر ترمز

قطعه ای که متشکل از دیافراگم ، فنر و میل پیستون است تحت عنوان بوستر ترمز نامیده می‌شود. زمانی که راننده پای خود را بر روی پال ترمز میگذارد فشار هوا باعث بالا رفتن دیافراگم و هدایت کردن میل پیستون به بیرون میشود.

جغحغه ترمز

این قطعه توسط قرقره به بوستر ترمز متصل میشود وظیفه ی تنظیم کردن فاصله ی کفشکی ها با کاسه ترمز را بر عهده دارد. فشار هوا باعث میشود میل پیستون بوستربه بیرون رانده شود ، نیروی تولید شده از این حرکت باعث به حرکت در آوردن جغحغه ترمز میشود، در اثر چرخیدن جغجغه ، میل بادامک چرخیده و باعث باز شدن کفشکی ها از هم میشود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا