مقالات

روانه شدن نخستین کامیون تولید اردبیل به بازار

همانطور که در مقالات قبل به آن اشاره شد درسال گذشته نخستین فاز خط تولید کامیون چاپار در اردبیل مشکین شهر توسط رئیس جمهور رونمایی شد. کامیون چاپار توسط شرکتی به نام تجاری حدید مبتکران تولید شد. فعالیت این شرکت در سال ۱۳۸۸ در زمینه تولید خودروهای تجاری آغازشد اما به دلیل بروز مشکلاتی فعالیت این شرکت تا سال ۱۳۹۲ متوقف شد.

 

این شرکت از سال ۹۲ دوباره فعالیت خود را با پروژه ی تولید کامیون چاپار از سر گرفت و توانست اولین نمونه از کامیون چاپار را به صورت آزمایشی تولید نماید. همزمان با افتتاح فاز نخست کارخانه کامیون سازی مشکین شهر، رئیس جمهوردر مراسم این اقتتاحیه اعلام کرد ، این کارخانه در آینده نزدیک نسبت به تولید ۵۰ دستگاه خودرو در روز اقدام خواهد کرد.

 

لازم به ذکر است که بدانید اولین نمونه از کامیون چاپار به صورت آزمایشی در کارخانه ساخته شد و برای مدت کوتاهی درسطح کشورهم تردد داشت . اما به دلیل اینکه فاقد استانداردهای ۸۵ گانه بود امکان اینکه این کامیون به صورت انبوه تولید شود و در اختیار مشتریان قرار بگیرد، وجود نداشت در حال حاضر تمامی استانداردها ی لازم برای تردد این کامیون دریافت شده است و در آینده نزدیک آماده عرضه به بازار و مشتریان عزیزمی باشد.

 

براساس آخرین اظهارات استاندارد اردبیل اکبر بهنام جو، در حال حاضر در حدود صد دستگاه موتور گیربکس در این کارخانه موجود می باشد که با وجود این تعداد موتور گیربکس ، نخستین سری از کامیون ایرانی چاپار در مدت کوتاهی به مرحله انبوه سازی خواهد رسید و درتابستان امسال قابل عرضه به مشتریان عزیز می باشد.

 

البته به دلیل اپیدمی ویروس کرونا ، مدت کوتاهی است که فعالیت واحد های تولیدی این کارخانه به دلیل جلوگیری از انتشار این ویروس متوقف شده است اما بر طبق گفته های اخیر استاندار اردبیل ، در صورت رعایت تمامی استانداردهای بهداشتی ،کارکنان این کارخانه دوباره می توانند فعالیت خود را از سر گیرند.. چراکه فعالیت های این کارخانه به صورت دقیق برنامه ریزی شده است و در صورت انجام نگرفتن این برنامه ها در زمان مقرر، کارخانه با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

 

کامیون چاپار چه مشخصاتی دارد؟

 

  • قدرت موتور این کامیون در حدود ۳۵۴ اسب بخار می باشد.
  • قدرت گشتاوری این کامیون در حدود ۱۱۰۰ نیوتن متر می باشد
  • وزن کل ناخالص:۳۳ تن
  • گیربکس و محورهای این کامیون ساخت مرسدس بنز می باشد اما سایر قطعات شامل بدنه و داشبورد تولید کارخانه کامیون سازی مشکین شهر می باشد.

نکته ی قابل توجهی که در مورد این کامیون وجو دارد این است که برای تولید بدنه این کامیون قطعاتی مشابه با قطعات کامیون آکتروس به کار رفته است و به همین دلیل ظاهر این کامیون شباهت بسیاری به کامیون آکتروس مرسدس بنز دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا